Tuesday, March 4, 2008

Hranice Trophy


Zavoljo premajhnega števila kopalnic (1) ... in kopalnih omar (1) se dan prične ob nehumani šesti uri in 30 minut. Po prhanju, puljenju koles iz kolesarnice in skrivanju ključev v nabiralnik se naša klena karavana poda do lokalne trgovine, kjer izvidnik Mrtn stežka skomunicira sendvič in s tem zapečati zajtrkovalno usodo tega dne za vse člane ekipe (zavoljo jezikovnih preprek je najlažje naročiti isto, kot prvi).

Po izdatnih grižljajih sledi lahkoten drnec do bližnjega nacionalnega parka ... parka, ki bo v marsičem krojil vedenjske vzorce tega poletnega dne. Že prvi vzpon velikodušno naznani, da se karavana podaja v 100 kilometrov zelenega pekla. Najprej dvig na 600 metrov, pa zopet spust na 200 metrov, ki mu je ponovno sledil vzpon za nekaj 100 metrov, pa ... prav ste uganili - zopet majcen spust in tako naprej do Vranove. Da celotno amplitudno nihanje ni tako dolgočasno se Berger in Radman malce zavrtita na gozdni jasi, kar Bergerja tako vrže iz tira, da kasneje med dokumentiranjem filmskega materiala zapelje v grmovje.

Ob poldnevu se karavana po štirih dneh končno dokoplje do prvega bančnega avtomata!!! Od vzhičenosti stisnejo dve krepki rundi in se živahno zapodijo novim kilometrom naproti. Na poti do Slavonic si privoščijo prvo zmrzlino, ki ji nekaj kilometrov kasneje sledi plenjenje lokalne trgovine. Polnih želodcev se lotijo dileme o "Green way", ki se prevesi v prid kolesarsko navdahnjeni "Zeleni poti" ... ki jo zopet sestavlja pestra četica vzponov in spustov. Korla, Miškota in Francija premami vonj borovnic, ostali člani odprave pa v bližnjem mestu brezupno iščejo sobe. Ko se modrih ust in prstov primaje "borovničeva" odprava, se moštevni kronometer spusti proti Novim Bistricam. Pričaka jih generalna prenova VSEH ulic, Franciju poslušnost odpove guma, bataljon pa se končno ustali v uglednem golf hotelu, kjer Bergerja in Uršo pričaka hanimun suit.

Večerja v bližnji restavraciji, Mrtn in Radman se mentalno "opijanita" z 12% pivom (trapca se zavoljo slovenske pivovarniške kulture pač ne spoznata na varjenje piva) in nato več kot zaslužen počitek.