Friday, August 24, 2007

Superheroji


Superman, Spiderman, Batman, Catwoman... Ok. So na videz običajni ljudje, ki se za hobi oblačijo v oprijete drese in nase natikajo stilsko dovršene krinke. Zakaj? Če si medijsko tako izpostavljen je hudičevo težko ohraniti zasebnost in namesto da bi to breme v slogu sodobnih zvezdnikov reševali z alkoholom, drogami in objavljanjem kolumen v ženskih tabloidih superjunaki pač poiščejo primerno najlonko, si jo zadegajo na obraz, nadenejo si nadvse besen izraz, malček makeupa in že letijo/tečejo/drvijo na kraj zločina. Ko je dobro delo opravljeno, zopet skočijo v bližnjo telefonsko govorilnico in se preobrazijo v povsem običajnega zemljana. Brez stresa, brez pričakovanj in pritiskov javnosti, brez medijske izpostavljenosti. Svojo krinko namenoma snamejo le za kako žensko/moškega (odvisno do spola in spolne usmerjenosti), ki jim je ob reševanju ljudi z obstalih tekočih stopnic padel v oči, izbranec pa bo identiteto svojega partnerja tako ali tako čuval za ceno ljubezni.

Do sem vse lepo in prav. Malce me begajo nindže želve ... Saj veste - dva metra velike dvoživke, ki se bašejo s pico in obladajo borilne veščine, so zelene barve, za mentorja pa so si izbrali ogromno podgano?

Torej. So zmutirane želve, njihova veščina bojevanja je nezemeljska, so neranljivi, dolgo živijo (pač želve) in so prijazni, ker pretepajo nepridiprave ... in imajo krinko ... Tukaj pa postanem malce zbegan - kaj hudiča ninje želve potrebujejo krinko!? Da jih sodelavci na delovnem mestu ne prepoznajo? Da jih na dopustu ne obletavajo horde oboževalk? Pomoje je na dvometrskem oklepljenem dvonožcu zelene barve, ki se sprehaja po Čopovi, lila trak, ki ga ima poveznjenega čez oči zadnja stvar, ki izgleda sumljivo. Si predstavljam kakega Mikelandžela, ko se po uspešnem dnevu v katerem je kar 3,5-krat rešil svet gotovega propada, vrne domov k ženi, si pred vrati sname naglavno prevezo, skrije nunčake za najbližjo lončnico, se vrže na vse 4 in si v usta zatlači list solate. Odpre vrata, se zvrne na kavč in ženi cel večer tožari o težavah, ki mu jih je celo dopoldne povzročal zasušen Edigs, medtem ko se na TV-ju vrti aktualni "ekšnfutiđ" kjer 4 "zamaskirane" želve pretepajo hordo mutantov z negativnim vedenjskim vzorcem ... In žena mirno kupi celotno pisarniško štorijo ... Yeah right!